Φωτογραφίζοντας μεταλλικά Robot
O Καιρός: ΕΛΛΑΔΑ τώρα από το meteo.gr

Απομεινάρια μια εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα μέταλλο έχει αντικατασταθεί από το πλαστικό. Το κουρδιστήρι από ένα μικροεπεξεργαστή που παίρνει πρωτοβουλίες, δέχεται εντολές από τηλεκοντρόλ, συνθέτει ομιλία, και έχει  αισθητήρες για την αντίληψη του χώρου και του περιβάλλοντος.

Τα φτωχά βήματα των μεταλλικών Robot, οι σπινθήρες από κάποια τσακμακόπετρα και το τρίξιμο σε κάθε κίνηση, είναι ζητούμενο...  των ενηλίκων.  Οι ενήλικες φαίνεται ότι  έχουν μεγαλύτερη ανάγκη,   να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Τα παιδία πάλι, με επιλογή των γονιών τους,  θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν "φανταστικές"  δεξιότητες,  με παιχνίδια  νέας  τεχνολογίας.

 Συμβουλές

Ακολούθησε πιστά το στήσιμο του σκηνικού, όπως φαίνεται στο σχήμα 001.

Τοποθέτησε τη φωτογραφική σου μηχανή πάνω σε τρίποδο.

Ρύθμισε τη μηχανή στο Auto (αυτόματο πρόγραμμα) και ενεργοποίησε τοflash.

Το θέμα σου, φωτίζεται από τρεις διαφορετικές πηγές… που κάθε μια, έχει διαφορετική θερμοκρασία χρώματος (αποδίδει διαφορετικά το λευκό). Αυτό σημαίνει ότι για να αποδώσεις σωστά το χρώμα πρέπει να ρυθμίσεις σωστά το White Balance. Μια καλή λύση είναι να δοκιμάσεις σταδιακά όλες τις έτοιμες ρυθμίσεις και να επιλέξεις αυτή, που σου φαίνεται καλύτερη.

Αν θέλεις να μειώσεις το φως (είναι πολύ λευκό) απομάκρυνε τα φωτιστικά, διατηρώντας όμως τη γωνία που έχουν προς το θέμα (45ο).

Αν θέλεις να αυξήσεις το φώς (είναι πολύ σκούρο) πλησίασε τα φωτιστικά, διατηρώντας την γωνία που έχουν προς το θέμα.

Αν δεν καταφέρεις να μειώσεις ή να αυξήσεις το φως με την μετακίνηση των φωτιστικών, δοκίμασε να ρυθμίσεις τη μηχανή σε μια σταθερή ταχύτητα (>1/60) και αυξομείωσε το διάφραγμα.

Να ελέγχεις κάθε σου φωτογραφία. Το χρώμα του θέματος (άλλο το άσπρο άλλο το κόκκινο ) είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επηρεάσει τις ρυθμίσεις σου. Οπότε πρέπει να έχεις το νου σου, για να κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις.

Το μέταλλο και το χρώμα, θα δημιουργήσουν πολλές αντανακλάσεις, Για να τις μειώσεις ,τοποθέτησε μπροστά από τα φωτιστικά ένα λευκό χαρτί ή ένα ριζόχαρτο. Αυτό θα μεγαλώσει τη διάχυση του φωτός. Η τοποθέτηση χαρτιού πρέπει να έχει απόσταση από το φωτιστικό (ειδικά αν είναι με λάμπες πυρακτώσεως). Αν το χαρτί ακουμπάει το φωτιστικό, είναι πιθανό να πάρει φωτιά.

Βγάλε πολλές λήψεις που θα σου εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα.