



Το σπήλαιο του Απόλλωνα Υποακραίου ήταν πιθανό σε χρήση από τον 13ο αιώνα π.Χ. Σε μια από τις λαξευμένες στο βράχο κόγχες διατηρείται η επιγραφή "Άρχών Ερέννιος Δέξιππος" (3ος αιώνας μ.Χ)
Βρίσκεται στη βόρεια πλαγιά της Ακρόπολης όπου αναπτύχθηκαν λατρείες αφιερωμένες στην γονιμότητα και τη βλάστηση. Οι τελετές τελούνταν σε υπαίθρια ιερά και σπηλαιώδη ανοίγματα του βράχου.
Θέματα κατηγορίας: Θέματα: Αρχαιολογικοί Χώροι |
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23/07/2013 |
Χάρτης στο σημείο φωτογράφισης |
Καιρός στο σημείο φωτογράφισης |
2steps.gr | Ασφαλής Αγορά: Υποχρεωτικό Email Παράδοσης
Μπορείτε να αγοράσετε ολόκληρη τη συλλογή φωτογραφιών για το θέμα: Ιερό Σπήλαιο Απόλλωνα Υποακραίου, Βόρεια Κλιτύς Ακροπόλεως, Αθήνα (Σύνολο:4 Φωτογραφίες) στην τιμή των 0,99 €. Οι φωτογραφίες θα σας παραδοθούν σε ανάλυση 800x533 pixels (αναλογία 3:2) και θα φέρουν το διακριτικό λογότυπο 2steps.gr στην κάτω δεξιά γωνία. Η αποστολή θα γίνει στο email σας εντός 24 ωρών το αργότερ&ο. Παρακαλούμε, συμπληρώστε το email παράδοσης με ακρίβεια, καθώς είναι υποχρεωτικό. Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή, το email σας διαγράφεται άμεσα από τα αρχεία μας.