Φωτογραφίζοντας παιδικά αυτοκινητάκια
Πως θα πάω: Ελλάδα  (Πλατεία Συντάγματος), Αθήνα (Χάρτης) O Καιρός: ΕΛΛΑΔΑ τώρα από το meteo.gr
Τα παιδικά αυτοκινητάκια  είναι μια επιστροφή στο παιχνίδι.  Μια ανάκληση στις αναμνήσεις  των ανθρώπων που μας τα δώρισαν. Μια αφορμή για να χαμογελάσουμε χωρίς λόγο,  όταν τα κυλάμε πάνω στο γραφείο μας.
 
Η φωτογράφηση, έχει γίνει σε κλειστό χώρο  χρησιμοποιώντας δύο απλά φωτιστικά γραφείου και το flash της μηχανής. Το «στήσιμο» φαίνεται στοσχήμα: 001.  Είναι προφανές ότι με το ίδιο στήσιμο μπορεί να φωτογραφηθεί ικανοποιητικά οποιοδήποτε αντικείμενο.
 
 

Συμβουλές:
Ακολούθησε πιστά το στήσιμο του σκηνικού,  όπως φαίνεται στο σχήμα 001.
 
Τοποθέτησε  τη  φωτογραφική  σου  μηχανή  πάνω σε τρίποδο.
 
Ρύθμισε  τη μηχανή στο Auto (αυτόματο πρόγραμμα) και ενεργοποίησε τοflash.
 
Τo θέμα σου, φωτίζεται από τρεις διαφορετικές πηγές… που κάθε μια, έχει διαφορετική θερμοκρασία χρώματος (αποδίδει διαφορετικά το λευκό).  Αυτό σημαίνει ότι για να αποδώσεις σωστά το χρώμα πρέπει να ρυθμίσεις  σωστά το White Balance. Μια καλή λύση είναι να δοκιμάσεις  σταδιακά όλες τις έτοιμες ρυθμίσεις και να επιλέξεις αυτή,  που σου φαίνεται καλύτερη. 
 
Αν θέλεις να μειώσεις το φως (είναι  πολύ λευκό)  απομάκρυνε τα φωτιστικά,  διατηρώντας όμως τη γωνία που έχουν προς το θέμα (45ο).
 
Αν θέλεις να  αυξήσεις  το φώς (είναι πολύ σκούρο) πλησίασε  τα φωτιστικά, διατηρώντας την γωνία που έχουν προς το θέμα.
 
Αν δεν καταφέρεις να μειώσεις ή να αυξήσεις το φως με την μετακίνηση των φωτιστικών, δοκίμασε να ρυθμίσεις  τη μηχανή σε μια σταθερή ταχύτητα  (>1/60) και αυξομείωσε το διάφραγμα.  
 
Να ελέγχεις κάθε σου φωτογραφία.  Το χρώμα του θέματος (άλλο το άσπρο άλλο το κόκκινο ) είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επηρεάσει τις ρυθμίσεις σου. Οπότε πρέπει να έχεις το νου σου, για  να κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις.
 
Βγάλε πολλές λήψεις που θα σου εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα.