Γιώργος Παπανικολάου, Φωτογραφία, Αρχαιολογικό μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα», Εύβοια
Πως θα πάω: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας "Αρέθουσα" (Χάρτης) O Καιρός: ΧΑΛΚΙΔΑ τώρα από το meteo.gr

Ο Γιώργος Παπανικολάου (13 Μαΐου 1883 – 19 Φεβρουαρίου 1962) γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας και είναι παγκοσμίως διάσημος ιατρός, βιολόγος και ερευνητής. Ήταν πρωτοπόρος στην κυτταροπαθολογία και στον πρώιμο εντοπισμό του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Είναι περισσότερο γνωστός ως ο άνθρωπος που ανακάλυψε την πρωτοποριακή κυτταροδιαγνωστική μέθοδο γνωστή ως Τεστ Παπανικολάου (PAP Test) που χάρισε ζωή στις γυναίκες όλους του κόσμου, όπως αναφέρει η τιμητική πλάκα στο Ερευνητικό Καρκινολογικό Ινστιτούτο «Γ. Παπανικολάου».

Εργάστηκε για μισό σχεδόν αιώνα στο Ιατρικό Κολλέγιο του Πανεπιστημίου Κορνέλ, στη Νέα Υόρκη. Παρέμεινε σιωπηλός αγωνιστής στην ιατρική έρευνα και στον αντικαρκινικό αγώνα, ακούραστος και ταπεινός διατηρώντας άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα.

Έχει εκτενέστατο συγγραφικό έργο 158 άρθρων και 5 συγγραμμάτων. Προτάθηκε δύο φορές για το βραβείο Νόμπελ και έλαβε άπειρες τιμητικές διακρίσεις και βραβεία παγκοσμίως. Σύμφωνα με τις στατιστικές, μετά την εφαρμογή του "Παπ τεστ" οι θάνατοι λόγω του καρκίνου της μήτρας μειώθηκαν κατά 70%. Αυτή η ανακάλυψη, την οποία ποτέ δεν πούλησε αλλά την πρόσφερε αφιλοκερδώς, είναι το τεράστιο δώρο του σε όλη την ανθρωπότητα. Προς τιμήν του, η νέα γέφυρα της Χαλκίδας πήρε το όνομα του.

Η φωτογραφία και το κείμενο, βρίσκονται στο Αρχαιολογικό μουσείο Χαλκίδας, «Αρέθουσα»


Εξοπλισμός Φωτογράφισης
Σώμα dSLR:NIKON d90
Φακός:Sigma 18-200 f/3.5-5.6