Γιάννης Σκαρίμπας, Φωτογραφία, Αρχαιολογικό μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα», Εύβοια
Πως θα πάω: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας "Αρέθουσα" (Χάρτης) O Καιρός: ΧΑΛΚΙΔΑ τώρα από το meteo.gr

Ο Γιάννης Σκαρίμπας γεννήθηκε στη Αγία Ευθυμία Παρνασίδος στις 28 Σεπτεμβρίου 1893 και πέθανε στη Χαλκίδα στις 21 Ιανουαρίου του 1984. Ήταν ένας από πιο εκκεντρικούς και ιδιαίτερους Έλληνες λογοτέχνες και κριτικούς.

Έζησε στη Χαλκίδα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, τη λάτρεψε και έγραψε για αυτήν. Κάτι τα «τρελά νερά», κάτι ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του, κάτι αυτά που του έτυχαν, δημιούργησαν μια προσωπικότητα ικανή όχι μόνο να εισάγει υπερρεαλιστικά στοιχεία στην ελληνική λογοτεχνία αλλά και να βιώνει την πραγματικότητα με έναν ανάλογο τρόπο.

Το έργο του εντυπωσιακό σε έκταση και ποικιλία. Έγραψε ποίηση, πεζογραφία, θέατρο και κατέθεσε μια δική του άποψη για την σύγχρονη Ελληνική ιστορία. Όλα τα γραπτά του σημαδεύονται από μια αντιπαλότητα με τις παραδεκτές αξίες του νεοελληνικού πολιτισμού και ζωής.

Ταξίδεψε ελάχιστα αλλά το μυαλό του έφευγε και η ψυχή του δεν βολεύονταν πουθενά. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της ελληνικής λογοτεχνίας. Ο τάφος του βρίσκεται κοντά στο Κάστρο της Χαλκίδας, στον Καραμπαμπά.

Η φωτογραφία και το κείμενο, βρίσκονται στο Αρχαιολογικό μουσείο Χαλκίδας, «Αρέθουσα»


Εξοπλισμός Φωτογράφισης
Σώμα dSLR:NIKON d90
Φακός:Nikkor AF-S DX 18-55 mm F3.5-5.6G ED II lens