Κατάλοιπα γειτονιάς της αρχαίας Αθήνας, Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα, Αττική
Πως θα πάω: Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα, Αττική (Χάρτης) O Καιρός: ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ τώρα από το meteo.gr

Στην βάση του Μουσείου της Ακρόπολης διατηρούνται τα κατάλοιπα μιας γειτονιάς της αρχαίας Αθήνας. Είναι δρόμοι, σπίτια, λουτρά και εργαστήρια που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ. ως και τον 9o αιώνα  π.Χ. Σήμερα στο χώρο κυριαρχούν τα κτήρια της ύστερης αρχαιότητας και των πρώιμων βυζαντινών χρόνων ενώ τα αρχαιότερα κατάλοιπα διατηρούνται αποσπασματικά ανάμεσά τους.

Όταν ολοκληρωθεί η ανασκαφή, έχει προβλεφθεί η ανάδειξή της με τη δημιουργία δικού της μουσείου. Για την ώρα οι επισκέπτες μπορούν να έχουν μια εικόνα της ανασκαφής από τα ανοίγματα και τα γυάλινα δάπεδα του ισογείου του μουσείου της Ακρόπολης.

Από το μεγάλο άνοιγμα της στεγασμένης εισόδου του μουσείου, είναι ορατό ένα τμήμα του κτηρίου του 7ου αιώνα π.Χ. με κυκλική αίθουσα – πύργο, τρίκογχο  δωμάτιο εστίασης, αίθουσα υποδοχής, ιδιωτικό λουτρό, πηγάδια, δεξαμενές και άλλους βοηθητικούς χώρους. Λίγο βορειότερα διακρίνονται τα κατάλοιπα ενός μικρού λουτρού του 2ου – 3ου αιώνα μ.Χ.

Κατά μήκος της βόρεια πλευράς του μουσείου, όπως και κάτω από τα γυάλινα δάπεδα του ισογείου, φαίνονται οι υπόλοιπες αίθουσες του βυζαντινού κτηρίου και ορισμένοι από τους χώρους αρχαιότερων κατοικιών.

Από το γυάλινο δάπεδο του εσωτερικού προθαλάμου του μουσείου είναι ορατή κατοικία του 5ου αιώνα π.Χ. Ένα από τα δωμάτιά της είναι στρωμένο με ψηφιδωτό δάπεδο, είναι ο ανδρώνας, το δωμάτιο για τα συμπόσια. 


Εξοπλισμός Φωτογράφισης
Σώμα dSLR:NIKON d90
Φακός:Nikon 35mm f/1.8 DX