Φωτογραφίζοντας την Barbie
Πως θα πάω: Ελλάδα  (Πλατεία Συντάγματος), Αθήνα (Χάρτης) O Καιρός: ΕΛΛΑΔΑ τώρα από το meteo.gr
Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1959 και από τότε,  δεν υπάρχει ούτε ένα κοριτσάκι που να μην έπαιξε μαζί της.   Είναι η κούκλα που έχει ντυθεί όλα τα επαγγέλματα, έχει δική της γκαρνταρόμπα, ακόμη και δικό της αεροπλάνο.
 

Μπορεί επίσης να γίνει το ιδανικό μοντέλο, για όποιον θέλει να αποκτήσει εμπειρία στη φωτογράφιση πορτρέτων.  Έχει σχεδόν τους ίδιους τόνους με το ανθρώπινο δέρμα, πολλά ξανθά μαλλιά που κάνουν τη φωτομέτρηση πολύ δύσκολη... και λόγω των αρθρώσεων μπορεί να "πάρει" οποιαδήποτε πόζα επιλέξει ο φωτογράφος. 


 

Συμβουλές:
 

Ακολούθησε πιστά το στήσιμο του σκηνικού, όπως φαίνεται στο σχήμα 001. 

Τοποθέτησε τη φωτογραφική σου μηχανή πάνω σε τρίποδο.
Ρύθμισε τη μηχανή στο πρόγραμμα για πορτρέτα (Portrait) και ενεργοποίησε το flash.
Η Barbie (τo θέμα σου), φωτίζεται από τρεις διαφορετικές πηγές… που κάθε μια, έχει διαφορετική θερμοκρασία χρώματος (αποδίδει διαφορετικά το λευκό). Αυτό σημαίνει ότι για να αποδώσεις σωστά το χρώμα πρέπει να ρυθμίσεις σωστά το White Balance. Μια καλή λύση είναι να δοκιμάσεις σταδιακά όλες τις έτοιμες ρυθμίσεις και να επιλέξεις αυτή, που σου φαίνεται καλύτερη.
Αν θέλεις να μειώσεις το φως (είναι πολύ λευκό) απομάκρυνε τα φωτιστικά. Αν θέλεις να αυξήσεις το φως (είναι πολύ σκούρο), πλησίασε τα φωτιστικά.
Αν δεν καταφέρεις να μειώσεις ή να αυξήσεις το φως με την μετακίνηση των φωτιστικών, δοκίμασε να ρυθμίσεις τη μηχανή σε μια σταθερή ταχύτητα (>1/60) και αυξομείωσε το διάφραγμα.
Να αλλάζεις πόζες και να παρατηρείς τις αλλαγές του φωτισμού πάνω στην κούκλα, ελέγχοντας κάθε σου φωτογραφία και κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να αποφεύγεις τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις.
Τα πορτραίτα είναι μια πολύ δύσκολη φωτογραφική εργασία και υπάρχουν πολλά στησίματα (με περισσότερα ή και λιγότερα φωτιστικά) για την απόδοση κάθε προσώπου. Η Barbie θα σε βοηθήσει ακούραστα σε κάθε σου ιδέα. Έτσι και αλλιώς φτιάχτηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο. Για το παιχνίδι.