Είναι ο παλιός σας σαρωτής για πέταμα; Μάλλον όχι. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες, όχι απαραίτητα φωτογράφοι ή κινηματογραφιστές που χρησιμοποιούν τον scanner σαν βασικό εργαλείο της καλλιτεχνικής τους εργασίας. Πολλές από τις εργασίες τους είναι τόσο ενδιαφέρουσες που μάλλον θα σας ενθουσιάσουν τόσο ώστε να κάνετε τις δικές σας δημιουργίες. Φανταστείτε λοιπόν τον παλιό σαρωτή σας σαν μια μηχανή καταγραφής με περισσότερους περιορισμούς από μια κάμερα. Όπως όμως συμβαίνει πάντα στην τέχνη, όπου υπάρχουν περιορισμοί υπάρχουν και ευκαιρίες. Ας δούμε μερικές από αυτές:
1. Ψηφιοποιήστε τα φυσικά αντικείμενα είτε για πρακτικούς είτε για καλλιτεχνικούς λόγους. Για παράδειγμα, τα πολύ μικρά αντικείμενα είναι δύσκολο να φωτογραφηθούν αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος macro φακός. Με τη χρήση ενός σαρωτή η εργασία αυτή ενδεχομένως να απλοποιηθεί και να δώσει φωτογραφίες πολύ καλής ποιότητας που θα μπορούσαν να σταθούν και σε επαγγελματικές χρήσεις. Η σάρωση αντικειμένων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επίσης στη δημιουργία φωτογραμμάτων αφού η επιφάνεια του σαρωτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φωτοευαίσθητο χαρτί και να γίνει ο καμβάς της σύνθεσης σας. Τα σχεδόν ξεχασμένα φωτογράμματα μπορούν ακόμη να αφήσουν το καλλιτεχνικό τους αν βρεθεί ο ενθουσιώδης καλλιτέχνης.
2. Δημιουργήσετε ψηφιακά εγχειρίδια χρήσης βασισμένα σε σειρές φωτογραφιών που θα σαρώσετε σταδιακά την στιγμή της κατασκευής σας. Όσοι ασχολούνται με κατασκευές από χαρτί και ύφασμα θα βρουν σε αυτή την ιδέα έναν ιδανικό σύμμαχο για τη δουλεία τους. Bonus: Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε τη δική σας εκδοχή του Φρανκενστάιν ψηφιοποιώντας και ενώνοντας κομμάτια του σώματος σας.
3. Δημιουργήστε backgrounds από οτιδήποτε μπορεί να σας βοηθήσει στις παρουσιάσεις σας και μπορεί σαρωθεί εύκολα. Για παράδειγμα τα λουλούδια, τα βότσαλα, μοτίβα υφασμάτων, χαρτιών. Οι δυνατότητες των συνθέσεων άπειρες. Η δημιουργία μπορεί να είναι ταχύτατη με με ποιότητα πολύ υψηλού επιπέδου..
4. Χρησιμοποιήστε την επιφάνεια του scanner σαν καμβά για να ζωγραφίσετε και να ψηφιοποιήσετε τις ζωγραφιές ή τα σχέδια σας. Αν ψηφιοποιείτε σταδιακά το έργο σας θα έχετε και μια σειρά φωτογραφιών που θα δείχνουν τη δημιουργία σας βήμα - βήμα. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε time lapse videos με ζωγραφιές σχέδια ή και φωτογραφίες.
5. Ψηφιοποιήστε παλιές φωτογραφίες ή φωτογραφιών στιγμιαίας εμφάνισης που υπάρχουν μόνο σε αναλογική μορφή. Η ψηφιοποίηση αυτή μπορεί να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω επεξεργασία που είναι πιθανό να δώσει νέα και πιο ενδιαφέρουσα προοπτική στις εικόνες σας..
6. Χρησιμοποιήστε τον σαν φωτιστικό φωτογράφισης. Ρυθμίστε τη φωτογραφική σας μηχανή σε αργές ταχύτητες ώστε να αποτυπωθεί η αλλαγή του φωτισμού κατά την μετακίνηση της λάμπας του scanner. Αν αφαιρέσετε το καπάκι θα είναι εύκολο να δοκιμάσετε τον φωτισμό με πολλές γωνίες.
Όλες οι παραπάνω ιδέες προϋποθέτουν εκτός από έναν σαρωτή, ένα εύκολο και αξιόπιστο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων.
Θέματα κατηγορίας: Θέματα: Εργαλειοθήκη του Φωτογράφου |
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 29/06/2022 |
Χάρτης στο σημείο φωτογράφισης |
Καιρός στο σημείο φωτογράφισης |
Εξοπλισμός Φωτογράφισης | |
Compact: | Olympus Stylus Tough TG-6 |
Γραφίδα: | Wacom intuos |