Ο ναός με εκτιμώμενες διαστάσεις 15,04 x 29,6 ήταν πώρινος, περίπτερος και χωριζόταν σε προναό, σηκό και οπισθόδομο. Είχε έντεκα (11) κίονες στη μεγάλη και έξι (6) κίονες στην μικρή πλευρά.
Ο Ιππόλυτος ήταν γιός του ήρωα και βασιλιά της Αθήνας, Θησέα και της πρώτης του συζύγου, της Αμαζόνας Αντιόπης. Είχε ορκίστηκε αιώνια αγνότητα επηρεασμένος από τη στενή του σχέση με τη θεά Άρτεμη, σχέση που ζήλευε θανάσιμα η θεά Αφροδίτη.
Μετά το θάνατο της Αντιόπης ο Θησέας παντρεύτηκε τη Φαίδρα που ήταν αδελφή της Αριάδνης. Η θεά Αφροδίτη έκανε τη Φαίδρα να ερωτευτεί παράφορα τον Ιππόλυτο. Ο Ιππόλυτος αρνήθηκε με σθένος τον έρωτα της, με αποτέλεσμα η Φαίδρα να οδηγηθεί τελικά, στην αυτοκτονία.
Ο Θησέας την βρήκε κρεμασμένη, μαζί με ένα γράμμα που ισχυρίζονταν ότι αυτοκτόνησε μετά τον βιασμό της από τον Ιππόλυτο. Η τιμωρία του Θησέα ήταν να τον εκδιώξει από την Αθήνα. Ο Ιππόλυτος επέλεξε να μείνει εξόριστός στην Τροιζήνα, μα δεν έφτασε ποτέ.
Κατά παραγγελία του πατέρα του στο θεό Ποσειδώνα, την ώρα της επιστροφής του ένας αγριεμένος ταύρος ξεπήδησε από τη θάλασσα, τρόμαξε τα άλογα του άρματος του με αποτέλεσμα να σκοτωθεί .
Υπάρχουν αναφορές ότι ο Ασκληπιός επανέφερε στη ζωή τον Ιππόλυτο ύστερα από αίτημα της θεάς Άρτεμης. Αυτός είναι ένας πιθανός λόγος για την ύπαρξη του Ασκληπιείου στο τέμενος του Ιππόλυτου.
Θέματα κατηγορίας: Θέματα: Αρχαίοι Ναοί |
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05/08/2014 |
Χάρτης στο σημείο φωτογράφισης |
Καιρός στο σημείο φωτογράφισης |