
Το παρόν οικόπεδο, γνωστό και ως "Καλάμια", λόγω της ύπαρξης σε αυτό κατά το παρελθόν εργαστηρίου καλαθοπλεκτικής, διατηρεί λείψανα των δύο παρακείμενων και σημαντικότερων ρωμαϊκών μνημείων της περιοχής, της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης του Αδριανού.
Στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου σε χώρου υπογείου κατεδαφισμένης οικίας νεοτέρων χρόνων, διατηρείται το δυτικό ήμισυ της νοτιοανατολικής εξέδρας της Βιβλιοθήκης του Αδριανού, καθώς και πολύ μικρό τμήμα του νότιου περιβόλου της. Η εξέδρα, ημικυλινδρική προέχουσα κόγχη, με δύο κίονες προς την πλευρά του εσωτερικού περιστυλίου της Βιβλιοθήκης, λειτουργούσε πιθανότατα ως βοηθητικός χώρος, όπως και οι λοιπές κόγχες του περιβόλου. Σε δεύτερη φάση, η εξέδρα είχε μετατραπεί σε ημικυκλική δεξαμενή και παρέμεινε σε χρήση μέχρι τα μέσα του 5ου-αρχές του 6ου αιώνα μ.Χ.
Οι πιο πάνω πληροφορίες είναι αντιγραφή από την ενημερωτική προθήκη που υπάρχει μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.
Θέματα κατηγορίας: Θέματα: Αρχαιολογικοί Χώροι |
![]() |
![]() |
![]() |
Εξοπλισμός Φωτογράφισης | |
Σώμα dSLR: | NIKON d90 |
Φακός: | Nikon AF-S DX Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G ED-IF |
Το 2steps.gr, είναι βιβλιοθήκη που περιέχει επιλεγμένα θέματα. Κάθε μας θέμα περιέχει μια ή περισσότερες φωτογραφίες και ένα συνοπτικό κείμενο. Η επιλογή και η απόδοση των θεμάτων δεν γίνεται με κριτήριο την ομορφιά, τη χρησιμότητα ή την αποδοχή τους. Όλα τα θέματα, καταγράφουν μια συγκεκριμένη στιγμή, σε ένα συγκεκριμένο χώρο, εικόνες.
To περιεχόμενο του site μας (εικόνες, σχέδια, πίνακες, κείμενα, φωτογραφίες) ΔΕΝ είναι ελεύθερα προς αντιγραφή και χρήση –για κανένα λόγο– χωρίς την έγγραφη εξουσιοδότηση μας. Εναλλλακτικά, χρησιμοποιήστε τα url (διευθύνσεις) των θεμάτων και των φωτογραφιών μας.
Στείλτε μας τις παρατηρήσεις σας κάνοντας κλικ στη λέξη email
.