Δέντρα από χαρτόνι κανσόν και χαρτί γκοφρέ

Το χαρτόνι είναι ο κορμός του δέντρου και το χαρτί η φυλλωσιά του.  Η κατασκευή είναι πολύ εύκολη και φαίνεται ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες.

Αρχικά  πρέπει να αποφασίσεις πόσο ψηλό θα είναι το δέντρο. Το ύψος θα σου δώσει την αναλογία (σε γενικές γραμμές) του πλάτους του κορμού του.  Για παράδειγμα, αν το ύψος του δέντρου είναι 20cm, τότε το πλάτος του κορμού πρέπει να είναι περίπου 3cm.  Έτσι για να κάνεις τον κορμό, πρέπει να κόψεις ένα κομμάτι χαρτόνι 20cm x 10cm και να το τυλίξεις σαν σωλήνα. Στερεώνεις τις άκρες, με συρραπτικό.

Για τη φυλλωσιά, κόβεις λωρίδες από το γκοφρέ χαρτί (το πλάτος εξαρτάται από το είδος του δέντρου) και αφού στερεώσεις την αρχή του πάνω στον κορμό με συρραπτικό, το τυλίγεις τσαλακώνοντας και δίνοντάς του, το σχήμα που θέλεις.

Αν το δέντρο σου είναι ψηλό, είναι πιθανό να χρειαστείς και ένα άλλο κομμάτι χαρτόνι που θα στερεώσεις μέσα στον κορμό για να τυλίξεις με μεγαλύτερη ευκολία τη φυλλωσιά.

Τέλος, κόβεις το κάτω μέρος του κορμού, δημιουργώντας "λωρίδες" έτσι ώστε τσακίζοντάς τες,  να δημιουργήσεις τη βάση (τις ρίζες) του δέντρου.

Αν ο κορμός σου τσαλακωθεί... το δέντρο σου θα είναι πιο ρεαλιστικό.

Προσπάθησε να επιλέξεις τα σωστά χρώματα.