







O κυκλικός φάρος κατασκευάστηκε το 1859 και βρίσκεται στη κορυφή του ακρωτηρίου Φάσσα, στη Βορειοδυτική άκρη της Άνδρου.
Το ύψος του είναι 21 και εστιακό του ύψος γύρω στα 210 μέτρα. Ήταν ο πρώτος περιστροφικός φάρος στην Ελλάδα και ένας από τους πιο σύγχρονους στην εποχή του.
Το 1941 οι Γερμανοί κατάστρεψαν το φωτιστικό του. Λειτούργησε ξανά το 1945. Σήμερα ο φάρος λειτουργεί με φαροφύλακα του Πολεμικού Ναυτικού.
Η πρόσβαση γίνεται οδικώς από τη χώρα της Άνδρου. Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά βατός.
Θέματα κατηγορίας: Θέματα: Πέτρινοι Φάροι |
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 09/03/2013 |
Χάρτης στο σημείο φωτογράφισης |
Καιρός στο σημείο φωτογράφισης |
Εξοπλισμός Φωτογράφισης | |
| Σώμα dSLR: | NIKON d300 |
2steps.gr | Ασφαλής Αγορά: Υποχρεωτικό Email Παράδοσης
Μπορείτε να αγοράσετε ολόκληρη τη συλλογή φωτογραφιών για το θέμα: Φάρος Φάσσα, Άνδρος (Σύνολο:8 Φωτογραφίες) στην τιμή των 0,99 €. Οι φωτογραφίες θα σας παραδοθούν σε ανάλυση 800x533 pixels (αναλογία 3:2) και θα φέρουν το διακριτικό λογότυπο 2steps.gr στην κάτω δεξιά γωνία. Η αποστολή θα γίνει στο email σας εντός 24 ωρών το αργότερο. Παρακαλούμε, συμπληρώστε το email παράδοσης με ακρίβεια, καθώς είναι υποχρεωτικό. Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή, το email σας διαγράφεται άμεσα από τα αρχεία μας.