
Το ιερό του Διονύσου, βρίσκεται στο παλιό λιμάνι της Θάσου και ήταν Αφιερωμένο σε μια από τις Σημαντικότερες θεότητες της πόλης.
Μέσα στο ιερό ήταν στημένα σε μια ημικυκλική εξέδρα, το άγαλμα του Διονύσου (σώζεται το κεφάλι, που βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο) καθώς και τα αγάλματα οκτώ αλληγορικών μορφών.
Τα ονόματα τεσσάρων από αυτά είναι: Τραγωδία, Κωμωδία, Διθύραμβος και Νυκτερινός. Αφορμή για την κατασκευή του Ιερού, ήταν μια θεατρική παράσταση που έγινε στο τέλος του 4ου αιώνα π.χ.
Θέματα κατηγορίας: Θέματα: Αρχαιολογικοί Χώροι |
![]() |
![]() |
![]() |
Το 2steps.gr, είναι βιβλιοθήκη που περιέχει επιλεγμένα θέματα. Κάθε μας θέμα περιέχει μια ή περισσότερες φωτογραφίες και ένα συνοπτικό κείμενο. Η επιλογή και η απόδοση των θεμάτων δεν γίνεται με κριτήριο την ομορφιά, τη χρησιμότητα ή την αποδοχή τους. Όλα τα θέματα, καταγράφουν μια συγκεκριμένη στιγμή, σε ένα συγκεκριμένο χώρο, εικόνες.
To περιεχόμενο του site μας (εικόνες, σχέδια, πίνακες, κείμενα, φωτογραφίες) ΔΕΝ είναι ελεύθερα προς αντιγραφή και χρήση –για κανένα λόγο– χωρίς την έγγραφη εξουσιοδότηση μας. Εναλλλακτικά, χρησιμοποιήστε τα url (διευθύνσεις) των θεμάτων και των φωτογραφιών μας.
Στείλτε μας τις παρατηρήσεις σας κάνοντας κλικ στη λέξη email
.