
Στον χώρο του παταριού γινόταν η τροφοδοσία του καμινιού με καύσιμη ύλη (καρβουνόσκονη).
Η τροφοδοσία γινόταν από ειδικά διαμορφωμένες οπές στην οροφή του φούρνου. Ο θερμαστής προσάρμοζε τους αυτόματες τροφοδότες καυσίμου στις οπές πάνω από το διαμέρισμα που ψήνονταν τα προϊόντα.
Ο μηχανισμός ρίψης καυσίμου αποτελούνταν από περιστρεφόμενο δίσκο που επέτρεπε την ελεγχόμενη τροφοδοσία καρβουνόσκονης.
Η εργασία του θερμαστή ήταν από τις πιο σημαντικές σε όλη την διαδικασία γιατί αυτός εξασφάλιζε το σωστό ψήσιμο άρα και την ποιότητα των προϊόντων. Έλεγχέ με την πείρα του τη θερμοκρασία που υπήρχε στο διαμέρισμα καύσης και ρύθμιζε τις βαλβίδες καυσαερίων για καλή και οικονομική καύση. Φρόντιζε να προθερμαίνονται τα άψητα και να κρυώνουν σταδιακά τα έτοιμα προϊόντα στα υπόλοιπα διαμερίσματα του φούρνου.
Θέματα κατηγορίας: Θέματα: Εκθέματα Μουσείων |
![]() |
![]() |
![]() |
Εξοπλισμός Φωτογράφισης | |
Compact: | Olympus Stylus Tough TG-6 |
Το 2steps.gr, είναι βιβλιοθήκη που περιέχει επιλεγμένα θέματα. Κάθε μας θέμα περιέχει μια ή περισσότερες φωτογραφίες και ένα συνοπτικό κείμενο. Η επιλογή και η απόδοση των θεμάτων δεν γίνεται με κριτήριο την ομορφιά, τη χρησιμότητα ή την αποδοχή τους. Όλα τα θέματα, καταγράφουν μια συγκεκριμένη στιγμή, σε ένα συγκεκριμένο χώρο, εικόνες.
To περιεχόμενο του site μας (εικόνες, σχέδια, πίνακες, κείμενα, φωτογραφίες) ΔΕΝ είναι ελεύθερα προς αντιγραφή και χρήση –για κανένα λόγο– χωρίς την έγγραφη εξουσιοδότηση μας. Εναλλλακτικά, χρησιμοποιήστε τα url (διευθύνσεις) των θεμάτων και των φωτογραφιών μας.
Στείλτε μας τις παρατηρήσεις σας κάνοντας κλικ στη λέξη email
.