Στον χώρο του παταριού γινόταν η τροφοδοσία του καμινιού με καύσιμη ύλη (καρβουνόσκονη).
Η τροφοδοσία γινόταν από ειδικά διαμορφωμένες οπές στην οροφή του φούρνου. Ο θερμαστής προσάρμοζε τους αυτόματες τροφοδότες καυσίμου στις οπές πάνω από το διαμέρισμα που ψήνονταν τα προϊόντα.
Ο μηχανισμός ρίψης καυσίμου αποτελούνταν από περιστρεφόμενο δίσκο που επέτρεπε την ελεγχόμενη τροφοδοσία καρβουνόσκονης.
Η εργασία του θερμαστή ήταν από τις πιο σημαντικές σε όλη την διαδικασία γιατί αυτός εξασφάλιζε το σωστό ψήσιμο άρα και την ποιότητα των προϊόντων. Έλεγχέ με την πείρα του τη θερμοκρασία που υπήρχε στο διαμέρισμα καύσης και ρύθμιζε τις βαλβίδες καυσαερίων για καλή και οικονομική καύση. Φρόντιζε να προθερμαίνονται τα άψητα και να κρυώνουν σταδιακά τα έτοιμα προϊόντα στα υπόλοιπα διαμερίσματα του φούρνου.
Θέματα κατηγορίας: Θέματα: Εκθέματα Μουσείων |
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10/01/2023 |
Χάρτης στο σημείο φωτογράφισης |
Καιρός στο σημείο φωτογράφισης |
Εξοπλισμός Φωτογράφισης | |
Compact: | Olympus Stylus Tough TG-6 |