












Η αρχαία Τιθορέα δημιουργήθηκε από τους κατοίκους των Φωκικών πόλεων που βρίσκονταν στις όχθες του Κηφισού ποταμού, μετά την καταστροφή τους από τον στρατό του Ξέρξη.
Η οχύρωση της πόλης έγινε μετά την αποχώρηση των Περσών και βοήθησε στην ανάπτυξη της. Τον 3ο αιώνα π.Χ η πόλη βρίσκονταν στην μέγιστη ισχύ της και έκοψε δικό της νόμισμα.
Σήμερα διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.
Θέματα κατηγορίας: Θέματα: Κάστρα, Φρούρια, Πύργοι |
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26/11/2022 |
Χάρτης στο σημείο φωτογράφισης |
Καιρός στο σημείο φωτογράφισης |
Εξοπλισμός Φωτογράφισης | |
| Σώμα dSLR: | NIKON d610 |
| Φάκος: | Nikon AF-S Nikkor 24-85mm F3.5-4.5G ED VR |
2steps.gr | Ασφαλής Αγορά: Υποχρεωτικό Email Παράδοσης
Μπορείτε να αγοράσετε ολόκληρη τη συλλογή φωτογραφιών για το θέμα: Αρχαία Οχύρωση Τιθορέας, Φθιώτιδα (Σύνολο:13 Φωτογραφίες) στην τιμή των 0,99 €. Οι φωτογραφίες θα σας παραδοθούν σε ανάλυση 800x533 pixels (αναλογία 3:2) και θα φέρουν το διακριτικό λογότυπο 2steps.gr στην κάτω δεξιά γωνία. Η αποστολή θα γίνει στο email σας εντός 24 ωρών το αργότερο. Παρακαλούμε, συμπληρώστε το email παράδοσης με ακρίβεια, καθώς είναι υποχρεωτικό. Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή, το email σας διαγράφεται άμεσα από τα αρχεία μας.