Παίζοντας με το δικό σου θέατρο Σκιών
Πως θα πάω: Ελλάδα  (Πλατεία Συντάγματος), Αθήνα (Χάρτης) O Καιρός: ΕΛΛΑΔΑ τώρα από το meteo.gr

Κρέμασε μια λευκή σελίδα Α4 στο σβηστό σου Monitor. Τοποθέτησε απέναντι της, τη φωτογραφική σου μηχανή πάνω σε ένα μικρό τρίποδο.  Με τη βοήθεια ενός φακού πρόβαλε όποια σκιά θέλεις πάνω στο χαρτί. Φωτογράφησε αυτή τη σκιά. Εύκολο; Μπορεί τα αποτελέσματα να σε εντυπωσιάσουν.

 
Συμβουλές
1. Προτίμησε η λευκή σελίδα να είναι από ριζόχαρτο, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακά.
 
2. Βάλε τη μηχανή σου σε κατάσταση manual . Αν η μηχανή σου δεν έχει τέτοια δυνατότητα, ενεργοποίησε το πρόγραμμα για βεγγαλικά (fireworks) η κάποιο πρόγραμμα για νυχτερινές λήψεις που το flash να είναι απενεργοποιημένο.
 
3. Η μηχανή πρέπει να είναι σταθερή. Οι λήψεις λόγω του ελάχιστου φωτισμού θα έχουν μεγάλη διάρκεια (ίσως μερικά δευτερόλεπτα) . Αν θέλεις να μειώσεις αυτό το χρόνο αύξησε την τιμή ISO. Μην ξεχνάς ότι μεγαλύτερο ISO σημαίνει και περισσότερο "θόρυβο" δηλαδή μικρότερη ευκρίνεια.
 
4. Κάνε πολλές - πάρα πολλές - λήψεις με διάφορες ρυθμίσεις ταχύτητα και διαφράγματος στη μηχανή σου. Φρόντισε επίσης να αλλάζεις γωνίες στο είδωλο που φωτογραφίζεις και στο φακό που το φωτίζει.
 
5. Για καλύτερα αποτελέσματα επέλεξε το σωστό White Balance (ισορροπία λευκού) ανάλογα με το φως του φακού σου. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη.