Κούκλες, Πλαγγόνες ή νευρόσπαστα, Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, Αττική
Πως θα πάω: Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, Μέγαρα, Αττική (Χάρτης) O Καιρός: ΜΕΓΑΡΑ τώρα από το meteo.gr

Οι κούκλες (πλαγγόνες ή νευρόσπαστα) ήταν το αγαπημένο παιχνίδι (άθυρμα) των κοριτσιών. Οι ώμοι και οι μηροί ή τα γόνατα ήταν συνδεδεμένα με νήμα ή κλωστή και επέτρεπαν στο κορίτσι να κινεί τα άκρα σε διάφορες στάσεις.

Παρίσταναν συνήθως γυναικείες μορφές με περίτεχνα ζωγραφισμένη ενδυμασία ή γυμνές που επέτρεπαν στα κορίτσια να τις ντύνουν.

Την παραμονή του γάμου τους (συνήθως παντρεύονταν στην πολύ μικρή ηλικία των 12-14 ετών), αφιέρωναν τις πλαγγόνες και τα άλλα παιχνίδια τους μαζί με ένα βόστρυχο από τα μαλλιά τους στη Θεά Άρτεμη, προστάτιδα της σύλληψης των παιδιών στα νέα ανδρόγυνα.


Εξοπλισμός Φωτογράφισης
Σώμα dSLR:NIKON d90
Φακός:Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF)


Εκθέματα Μουσείων

Εκθέματα μουσείων / Αγάλματα

ΑγάλματαΕπιτύμβιες στήλες και ΑναθήματαΘεατρικά Προσωπεία

Μόνιμη έκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων (Συλλογή, Εκθέματα)

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων - Π...Αμφορείς, Αρχαιολογικό Μουσείο Μ...Γυναικείο Άγαλμα με χειριδωτό χι...Γυναικείο Άγαλμα, Αρχαιολογικό Μ...Γυναικείο Ενδεδυμένο άγαλμα, Αρχ...Ερμαϊκή στήλη με κορμό νέου, Αρχ...Ανάγλυφος κορμός ιματιοφόρου άνδ...Αναθηματικό ανάγλυφο σε σχήμα να...Αναθηματικό ανάγλυφο στις τρεις ...Αναθηματικό ανάγλυφο της ένθρονη...Αργυρός οβολός Αθήνας, Αρχαιολογ...Πήλινα ατρακτόσχημα μυροδοχεία, ...Πήλινο ειδώλιο με ίππο και αναβά...Πήλινο ειδώλιο με ίππο και αναβά...Τμήμα επιτύμβιου επιγράμματος, ...Μαρμάρινη σειρήνα, Αρχαιολογικό ...Πήλινο Ειδώλιο, προτομή, Αρχαιολ...Ειδώλιο καθιστής γυναικείας μορφ...